• 0422 324 82 82
    0344 415 22 55
  • info@crowndental.com.tr
    randevu@crowndental.com.tr

Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı

Yeni ebeveynlerin en çok merak ettiği ve uygulama alanında yanlışlıklarından dolayı bebeklerin ileriki dönemlerini olumsuz yönde etkileyen durumlar hakkında, hastalarımın  ebeveynlerinden aldığım geri dönüşlerle sizleri bilgilendireceğim.

Bebeğimin daha dişleri yok yine de ağız diş bakımı yapmalı mıyım ?

Bebekler ilk doğduklarında ağız floraları bütün bakterilerden ve dış etmenlerden yoksun haldedir . Tüketilen besinler ile birlikte ağız florası değişmekte birçok yararlı ve zararlı bakterilerle tanışmaktadır .

Başlangıçta yapılması gereken ilk 6 aya kadar dişsizlik döneminde gazlı bez ile ağız içinin silinmesi veya parmak fırçalar ile ağız içinin temizlenmesidir . Bu şekilde ağız içinde kalan süt veya mama artıklarında bakteri üremesi engellenmiş olur . Bu süreci takiben yeni çıkacak olan süt dişleri için sağlıklı bir ortam hazırlanmış olunur.

Bebeğimin dişleri çıkmaya başladı ağız bakımı için neler yapmalıyım ?

Bebeklerde 6. Aydan itibaren alt ön kesici dişleri ( ön dişleri ) çıkmaya başlar ve bunu takip eden  24-30. Aylara kadar alt ve üst çenede 10 tane olmak üzere toplam 20 adet süt dişi çenelerde ki yerini alır . Diş çıkma sürecinde dişsiz dönemde olduğu gibi gazlı bez ve parmak fırçalar ile ağız ve diş bakımı uygulanmalıdır. Yaş itibariyle bebek diş fırçası ile fırçalama alışkanlığı kazandırılmaya başlanmalıdır.

Bebeğimi diş hekimine götürmeli miyim ?

Bebeklerin dişlenme dönemine girdikleri 6. Aydan itibaren diş hekimi ziyaretlerine başlamak gerekmektedir. Bu dönemlerde gidilmeye başlanması  bebeklerin ağız sağlığı takibi ve küçük yaşta diş hekimine alışma açısından önem taşımaktadır .

Dt. Mehmet Nedim MUTLU



E-Bülten
Haberler & Kampanyalar

***Haberlerden ve Kampayalardan Haberdar Olun